Θερινό 10ήμερο εργαστήρι Σπαγειρικής Δραματοθεραπείας 2018

 

Πίσω από τον Καθρέφτη

Συντονιστής εργαστηρίου

Ντέμης Κυριάκου

Ψυχίατρος-Δραματοθεραπευτής (RDTh)

Διήμερο Βιωματικό Εργαστήρι Σπαγειρικής Δραματοθεραπείας

Σαββατοκύριακο

27-28 Μαίου 2017

Ώρες εργαστηρίου

Σάββατο 5μμ-9μμ

Κυριακή 10πμ-4μμ

Ο Καθρέφτης πάντοτε αποτελούσε ένα μυστηριώδες αντικείμενο και σε πολλούς μύθους και παραμύθια αποτελεί τη Πύλη ή το Πέρασμα σε έναν άλλο κόσμο πέρα από τη γνωστή λογική πραγματικότητα που καθημερινά ζούμε. Δυνατό σύμβολο των συνόρων μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου πλαισιωμένο από την προοπτική που τον χαρακτηρίζει εξάπτει τη φαντασία γι αυτόν τον άλλο κόσμο που αψηφάει τη λογική, μερικές φορές τρομάζει αλλά που είναι τόσο οικείος σε καλλιτέχνες, φιλόσοφους και επιστήμονες ερευνητές όλων των εποχών.

Πως να είναι άραγε ο παράξενος αυτός άλλος κόσμος πίσω από τον Καθρέφτη; Τι και ποιους μπορεί κανείς να συναντήσει αν αποτολμήσει να περάσει αυτό το Μαγικό Κατώφλι; Και πρώτα απ όλα με ποιους τρόπους περνάει κανείς από την άλλη μεριά; Ένα τέτοιο πέρασμα ανήκει στη σφαίρα αποκλειστικά της φαντασίας και της μεταφοράς ή έχει και μια πραγματικότερη διάσταση; Τι πρέπει να έχει υπόψη του ένας ταξιδευτής αυτού του άλλου κόσμου κι από τι πρέπει να φυλάγεται;

Στο εργαστήρι αυτό θα επιχειρήσουμε ένα τέτοιο Ταξίδι αυξάνοντας έτσι την αυτεπίγνωση, την συνειδητότητα και τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τους φόβους, τις αγωνίες και τις δυσκολίες στη καθημερινή μας ζωή.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Τηλ. (2310)909158

E-mail: demys@otenet.gr

 Κλειστή δραματοθεραπευτική ομάδα γυναικών

Η ομάδα ανοίγει και δέχεται νέα μέλη που θα επιθυμούσαν να εργαστούν σε μια σταθερή βάση για την χρονιά από Σεπτέμβριο 2016 μέχρι Ιούνιο 2017. Οι πρώτες δυο συναντήσεις θα είναι ανοικτές, που σημαίνει ότι κάποια μπορεί να συμμετάσχει σε αυτές χωρίς να δεσμευτεί για όλη τη χρονιά. Η ομάδα αυτή αποτελείται μόνο από ενήλικες γυναίκες που ενδιαφέρονται να κάνουν το εσωτερικό Ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξης, να βελτιώσουν τη ζωή και τις σχέσεις τους και να δώσουν απαντήσεις σε ουσιαστικά υπαρξιακά τους ερωτήματα. Στη διαδικασία της ομάδας "συναντούν" κι επεξεργάζονται τους φόβους τους, τα όνειρα και τη δημιουργικότητα τους. Η ομάδα συναντιέται κάθε δεύτερη Πέμπτη βράδυ για 4 ώρες.

Οι δυο πρώτες συναντήσεις θα είναι 15 Σεπτεμβρίου και 29 Σεπτεμβρίου 2016. Βασικός θεματολογικός άξονας για την χρονιά θα είναι:

"Animus ο εσωτερικός άντρας"

Χώρος διεξαγωγής της ομάδας: Δανιόλου 56 (Χαριλάου)- Θεσ/νίκη

Ώρες εργασίας ομάδας: 18.00-22.00

Εμψυχωτής της ομάδας είναι ο Ντέμης Κυριάκου από τον οποίο μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2310-909158, 6937473278 ή Ε-mail: demys@otenet.gr

κλείστε αυτό το παράθυρο και θα επιστρέψετε στη προηγούμενη σελίδα!