Θερινό 10ήμερο εργαστήρι Σπαγειρικής Δραματοθεραπείας 2017

 

Διήμερο βιωματικό εργαστήρι

σπαγειρικής δραματοθεραπείας

1 - 2 Οκτωβρίου 2016

Χανιά Κρήτης

Ο Εσωτερικός Τύραννος

Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε ενήλικες γυναίκες κι άντρες που επιθυμούν αφ’ ενός να γνωρίσουν τη Σπαγειρική Δραματοθεραπεία στη πράξη, κι αφ’ ετέρου να διευρύνουν την εμπειρία της γνώσης του εαυτού τους μέσα απ’ το παιγνίδι, τη δημιουργική φαντασία, τους ρόλους και τον διάλογο.

Συντονιστής εργαστηρίου

Ντέμης Κυριάκου

Ψυχίατρος-Δραματοθεραπευτής (RDTh.-U.K

 

 Διήμερο Βιωματικό Εργαστήριο

1-2 Οκτωβρίου 2016

 ώρες εργασίας εργαστηρίου

Σάββατο 4μμ-9μμ

Κυριακή 10πμ-3μμ

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου

ΚΑΤΩ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ 18 (Δίπλα από ΑΝΑΔΡΟΜΗ)

ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2016 στον

Ντέμη Κυριάκου

 Τηλ. 2310-909158, 6937473278

 E-mail: demys@otenet.gr

 

 Ο Εσωτερικός Τύραννος

Υπάρχουν στιγμές που μια φωνή μέσα στο κεφάλι μας μας αποθαρρύνει με ιδέες αναξιότητας, αποτυχίας, ενοχής, φόβου και μηδαμινότητας. Η αυστηρή και τιμωρητική αυτή φωνή συγκρίνει, κρίνει, καταδικάζει και μας μεταχειρίζεται σαν σκουπίδι. Οι επικρίσεις της άλλοτε αφορούν το σώμα μας, το φύλο ή τις ικανότητες κι αρετές μας και πλήττουν καίρια την όποια εσωτερική μας δύναμη. Εμείς, φοβισμένοι, υπακούμε, αδύναμοι να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Αντίθετα μάλιστα, χτίζουμε μια ζωή και σχέσεις με άξονα της επιταγές αυτής της φωνής που έχει πάρει πολλά ονόματα στην ανθρώπινη ιστορία. Κάποια απ’ αυτά είναι: εσωτερικός Τύραννος, Κριτής, Δικαστής, «η φωνή στο κεφάλι», Παράσιτο, «τιμωρητικό υπερεγώ» και άλλα πολλά. Δεν έχει τόση σημασία πως θα την ονομάσει κανείς αλλά πως θα την ανιχνεύσει, παρατηρήσει κι αποταυτιστεί απ’ αυτήν απογυμνώνοντας την απ’ την δύναμη της με το φως της Συνειδητότητας. Το έργο αυτό δεν είναι εύκολο και δεν στερείται οδύνης μιας κι η φωνή αυτή έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητας μας. Όταν αρχίσει κανείς να εργάζεται εσωτερικά με τον εσωτερικό Τύραννο, το έργο μοιάζει σισύφειο και δύσκολο. Μολαταύτα υπάρχει τρόπος να ελευθερωθεί κανείς απ’ αυτόν.

Στο εργαστήρι αυτό θα ρίξουμε φως στη φωνή αυτή μέσα από παίξιμο ρόλων και παιχνίδι και θα επεξεργαστούμε τρόπους διαφυγής απ’ τη τιμωρητική φυλακή της.

 

 

 

  κλείστε αυτό το παράθυρο και θα επιστρέψετε στη προηγούμενη σελίδα!

www.hitwebcounter.com